Joi 27,
Ianuarie 2022
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Chestionar
Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva
ştiaţi că...
O mare parte din boli sunt cauzate de faptul că oamenii nu beau suficientă apă?

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud
Asociația “Moldova Apă-Canal”
World Water Day


21/07/2021 Protejați rețeaua de canalizare!

Protejați rețeaua de canalizare! Protejați rețeaua de canalizare!

  Rețeaua de canalizare a municipiului Cahul se sufocă zilnic sub povara unor deșeuri, cum ar fi: măști, pungi, pet-uri, ambalaje, produse de igienă intimă, cârpe, mănuși de unică folosință. Iar în condițiile în care unii dintre consumatori  nu înțeleg - sau nu vor să înțeleagă - că vasul de toaletă nu este un coș de gunoi, toate aceste deșeuri parcurg zilnic rețeaua de canalizare, iar în cele mai dese cazuri  ajung la Stația de epurare, alteori se blochează pe traseu, determinând blocări ale sistemului.
 
 De obicei, după ce se intervine pentru desfundarea unei rețele stradale, care s-a confruntat cu un blocaj tocmai din cauza unor deșeuri aruncate la canalizare, apa acumulată în rețea este evacuată pe stradă, cu tot cu deșeuri, determinând un grav disconfort vizual și olfactiv. Bineînțeles, că echipele  ACC  intervin de urgență pentru a spăla zona afectată, deși  situația nu este provocată de vreo intervenție defectuoasă a furnizorului de apă.
 S.A. „Apă-Canal Cahul” atenționează  cetățenii asupra necesității protejării rețelei de canalizare, a utilizării corespunzătoare a acesteia. Fenomenul s-a extins și tinde să devină o mare problemă pentru comunitate, în pofida faptului că este la îndemâna feiecăria să-l stopeze printr-un gest extrem de simplu: să nu mai arunce în vasul de toaletă deșeuri.  Altfel, acestea din ce în ce mai des ajung în rețeaua de canalizare stradală, blocând conductele și scoțând la suprafață apă murdară și reziduuri de canalizare, în loc ca acestea din urmă să parcurgă fără probleme drumul lor către Stația de epurare, unde sunt eliminate/neutralizate.

Protejați rețeaua de canalizare! Nu o confundați cu un coș de gunoi!