Joi 27,
Ianuarie 2022
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Chestionar
Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva

16/06/2017 Inaugurarea Stației de tratare a apei potabile din or. Cahul

Inaugurarea Stației de tratare a apei potabile din or. Cahul La 15 iunie 2017, a avut loc inaugurarea Stației de tratare a apei potabile din orașul Cahul și a Sistemului de canalizare din satul Roșu. Ambele măsuri investiționale au fost implementate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud, Primăria orașului Cahul și Primăria satului Roșu, cu suportul Guvernului Republicii Federale a Germaniei prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).
La eveniment au participat reprezentanții misiunilor diplomatice în Republica Moldova și parteneri de dezvoltare, reprezentanții Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, ADR Sud, administrațiile publice locale din orașul Cahul și satului Roșu și ai Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, reprezentanții SA ”Apă-Canal” Cahul etc.
Valoarea investiției în reabilitarea Stației de tratare a apei potabile din or. Cahul a constituit cca. 10,8 ml lei, bani oferiți sub formă de grant.
Reabilitarea Stației de tratare a apei potabile din orașul Cahul constituie o parte componentă a proiectului-pilot „Îmbunătățirea serviciilor de apă și canalizare în raionul Cahul”, implementat în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova” (MSPL).