Joi 27,
Ianuarie 2022
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Chestionar
Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva
ştiaţi că...
Apa – ajută corpul să absoarbă nutrienţi.

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud
Asociația “Moldova Apă-Canal”
World Water Day


01/02/2017 Prezentarea draft-ului studiului de fezabilitate.

Prezentarea draft-ului studiului de fezabilitate.

Ieri, 31 ianuarie 2017, în incinta Consiliului raional Cahul a avut loc atelierul de lucru privind prezentarea draft-ului studiului de fezabilitate Aprovizionarea cu apă și canalizare în raionul Cahul. În cadrul atelierului au participat reprezentanții băncii germane KfW, MDRC, ai companiei Posch&Partner Consulting Engineers, GIZ, Primarul or. Cahul, Președintele raionului Cahul,   reprezentanții ”Apă-Canal” Cahul,  ADR Sud, Centrul de sănătate publică etc.

De către dl. Fritz Schwaiger și dl. Gerhard Knoll au fost prezentate măsurile prioritare propuse, cum ar fi: Construcția unei noi prize de apă din r. Prut, construcția unei noi conducte de apă de 8200 m de la stația de captare la stația de tratare a apei potabile, reducerea pierderilor de apă și reabilitarea rețelelor, îmbunătățirea  Stației de tratare a apei potabile, reabilitarea stațiilor de pompare de canalizare și construcția unei noi stații de epurare a apelor uzate, pentru care s-au estimat  investiții în valoare de 12 ml euro.

Dl. Michael Pucher, senior engineer la KfW a menționat că în cadrul proiectului, Banca și-a arătat interesul  de a mai acorda 15,9 ml euro și pentru alte finanțări adiționale, printre care enumerăm: construcția rețelelor de canalizare în or. Cahul (9,9 ml euro),  extinderea rețelei de alimentare cu apă și de canalizare în s. Cotihana (2,2 ml euro) ș.a. Construcțiile  efectiv urmînd să fie efectuate în anul 2019 sau a doua jumătate a anului 2018, pînă atunci urmînd să se încheie acordul de finanțare, elaborarea proiectelor, a caietelor de sarcini etc.