01,
August 2021
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Chestionar
Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva

30/06/2016 Ședinţa Comitetul Director Local pentru monitorizarea Proiectului-pilot \"Modernizarea serviciilor publice local\"

Ședinţa Comitetul Director Local pentru monitorizarea Proiectului-pilot \"Modernizarea serviciilor publice local\" Pe data de 28 iunie, în incinta Primăriei orașului Cahul, a avut loc şedinţa Comitetul Director Local pentru monitorizarea Proiectului-pilot "Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul"(MSPL AAC). 
În cadrul şedinţei au participat reprezentanţii Apă-Canal Cahul, managerii proiectelor locale, reprezentanții Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (proiectul ApaSan), Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud, Consiliului Raional Cahul şi primarii localităţilor. 
În cadrul ședinței, condusă de către Dl. Nicolae Dandiş, președintele Comitetului Director Local, managerii de proiect locali, Bondari Oxana și Stoiciu Ivan, au  prezentat  rapoartele de progres privind implementarea proiectelor „Reabilitarea Staţiei de Tratare a Apei Potabile din oraşul Cahul”  și „Construcţia sistemului de canalizare în satul Roşu”.
Totodată, în cadrul şedinţei au fost discutate progresul procesului de instituţionalizare a serviciului de aprovizionare cu apă şi canalizare din Cahul, extinderea rețelelor către satul Lebedenco și s.Alexandru Ioan Cuza cît şi realizarea studiului de fezabilitate cu suportul Băncii Germane KFW prin intermediul companiei austriece Posch&Partners Consulting Engineers din cadrul proiectului „Aprovizionarea cu apă şi canalizare în sudul Moldovei”. 
În urma ședinței au fost stabilite principalele activități necesare de a fi desfășurate în perioada următoare în cadrul proiectului: continuarea procesului de reorganizare a Întreprinderii Municipale „Apă-Canal” Cahul în societate pe acţiuni, inventarierea şi evaluarea bunurilor Î.M „Apă-Canal” Cahul cît şi continuarea campaniilor de informare şi sensibilizare a populaţiei etc.
După întrunire, membrii Comitetului Director au efectuat o vizită la Stația de tratare a Apei Potabile din or. Cahul pentru a se documenta cu desfăşurarea lucrărilor de reabilitare a Stației.