01,
August 2021
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Chestionar
Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva
ştiaţi că...
Scurtarea timpului de duş cu un minut poate economisi cca. 1653 de litri de apă pe lună?

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud
Asociația “Moldova Apă-Canal”
World Water Day


22/06/2016 Întâlnire cu reprezentanții băncii KFW la sediul I.M Apa-Canal Cahul

Întâlnire cu reprezentanții băncii KFW la sediul I.M Apa-Canal Cahul Ieri, 21.06.16, la sediul ÎM ”Apă-Canal” Cahul a avut loc o întîlnire cu reprezentanții Băncii Germane KFW și a companiei Posch & Partner care elaborează studiul de fezabilitate cu privire la aprovizionarea cu apă potabilă și canalizare a orașului Cahul și a localităților limitrofe, inclusiv  satul Cotihana. 
În cadrul ședinței  au fost discutate stadiul lucrărilor de întocmire a studiului de fezabilitate  și care sunt etapele ulterioare.  Primarul orașului, dl. Nicolae Dandiș și directorul-interimar al Î.M „Apă-Canal” Cahul, dl. Ghețivu Gheorghe au enunțat prioritățile și necesitățile mai stridente asupra cărora trebuie pus accentul, cum ar fi construcția sistemului de canalizare în or. Cahul, aprovizionare s. Cotihana cu apă și servicii de evacuare a apelor uzate, construcția/reabilitarea stațiilor de tartare a apei potabile și de epurare a apelor uzate. 
„Avînd în vedere amploarea proiectului și bugetele mari evident că întocmirea acestor documente devine un proces mai complex, iată de ce este necesar un calendar prealabil. Mulțumesc instituțiilor finanțatoare pentru susținere și mizez pe suportul acestora în continuare. Totodată, sper ca într-un termen cît mai scurt să se treacă la implementarea proiectului, astfel încît, cetățenii orașului Cahul și ai s. Cotihana să dispună de servicii publice îmbunătățite de aprovizionare cu apă și canalizare” a menționat Edilul.