Luni 18,
Octombrie 2021
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Chestionar
Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva
ştiaţi că...
Apa reprezintă o resursă – naturală, limitată şi vulnerabilă la poluare.

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud
Asociația “Moldova Apă-Canal”
World Water Day


10/11/2015 COOPERAREA INTERCOMUNITARĂ LA CAHUL

COOPERAREA INTERCOMUNITARĂ LA CAHUL

     Pe data de 6.11.2015, în incinta Consiliului Raional Cahul, a fost organizat un forum regional de către Congresul Autorităților Locale din Moldova(CALM), în colaborare cu Proiectul Modernizarea Serviciilor Publice Locale in Republica Moldova implementat de GIZ. Au fost invitați numeroși reprezentanți APL din regiunea de Sud(Cahul, Cantemir, Leova și Căușeni) pentru a li se prezenta beneficiiile extinderii în mai multe localități a rețelelor de apă și canalizare.
     La acest forum, vorbitori au fost: Natalia Iachimov - consultant național în cadrul proiectului ” Modernizarea serviciilor publice locale din Republica Moldova”, Ion Dolganiuc - vicepreședinte CALM și primar de Colibași, Vlad Cășuneanu - vicepreședintele al raionului Cahul, Irina Luncașu - manager al proiectului din partea CALM: fiecare din ei vorbind despre importanța cooperării intercomunitare în raionul Cahul.
     Pe parcursul forumului, participanții au adresat întrebări, în general legate de aspectele legale, organizaționale și funcționale ale unei întreprinderi intercomunitare, de genul Apă Canal Cahul.
     Pentru participanți a fost organizată și o vizită de documentare la operatorul regional Apă Canal Cahul, în cadrul căreia primarii au putut vedea cum funcționează de fapt întreprinderea.