01,
August 2021
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Chestionar
Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva
ştiaţi că...
Apa este mai importantă decât mâncarea? Un om poate supravieţui fără mâncare aproximativ o lună, însă fără apă doar o săptămână.

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud
Asociația “Moldova Apă-Canal”
World Water Day


29/10/2015 Vizită de studiu la ÎM ”Apă-Canal” Cahul

Vizită de studiu la ÎM ”Apă-Canal” Cahul

Pe data de 27 octombrie în incinta Consiliului Raional Cahul a avut loc un atelier de lucru, organizat în cadrul Vizitei de studiu a operatorilor de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din RM la obiectele din orașul Cahul și ale județului și municipiului Iași, România, desfășurată în perioada: 27-29 octombrie 2015

În cadrul atelierului au participat cca. 54 persoane: reprezentanți ai AMAC, GIZ, MDRC, MM, CALM, directorii întreprinderilor de alimentare cu apă din R. Moldova etc.

În cadrul atelierului de lucru, de către șeful-interimar, d-l Ghețivu Gheorghe și economista – Bondari Oxana, au fost prezentate Aspectele practice a reorganizării operatorului Î.M. ”Apă-Canal Cahul” în operator regional (proiectul Modernizarea Serviciilor Publice Locale - AAC Cahul). Printre efectele benefice obținute în urma reorganizării în operator regional pot fi enumerate:

  1. extinderea ariei de deservire în 4 localități rurale învecinate: Roșu, Crihana Veche, Pașcani și Manta, cu cca 10750 locuitori;

  2. a crescut numărul de abonați pînă la 15071 clienți, inclusiv 1440 în localitățile rurale;

  3. s-a majorat volumului apei captate cu 0,5% sau 11 mii m3 și a apei facturate cu 6% sau 53,5 mii m3;

  4. a crescut gradul de informare despre serviciile întreprinderii în r. Cahul, datorită organizării unei campanii de informare și conștientizare, care a inclus mai multe activități;

  5. salariații întreprinderii beneficiază de instruiri și recalificări etc.

De asemenea în cadrul atelierului a fost prezentat conceptul de regionalizare în contextul legislației republicii Moldova, prezentată de consultantul GIZ, Sergiu Pleșca.

Ulterior toată delegația s-a deplasat spre sediul ÎM ”Apă-Canal” Cahul, pentru a vedea investițiile fizice în infrastructura întreprinderii (tehnica de calcul, mobilierul, autospecialele) donate de către Guvernul Germaniei, prin intermediul Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei, proiect implementat de ADR Su. De asemenea participanții au vizitat și stația de tratare a apei potabile, pentru a se familiariza cu procesul de tratare a apei captate din r. Prut din or. Cahul.