01,
August 2021
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Chestionar
Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva
ştiaţi că...
Un robinet care picură pierde zilnic 180 litri de apă iar timp de un an provoacă scurgeri de peste 67000 litri de apă?

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud
Asociația “Moldova Apă-Canal”
World Water Day


10/04/2015 Studiu de fezabilitate în cadrul proiectului <Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare>

Studiu de fezabilitate în cadrul proiectului <Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare>

La 7 aprilie 2015, în orașul Cahul a avut loc o ședință de lucru privind lansarea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate a proiectului "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Cahul prin extindere, reabilitare și regionalizare continuă" în cadrul apelului propunerilor de proiect lansat de ADR Sud.

La ședință au participat primarii din or. Cahul, s. Crihana Veche, s. Manta, s. Roșu, reprezentanți ai Consiliului raional Cahul, Î.M. "Apă Canal - Cahul", experți și consultanți GIZ (Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei) precum și reprezentantul Agenției de Dezvoltare Regională Sud.

În cadrul ședinței, primarii localităților vizate în Conceptul de Propunere de Proiecte (CPP), au prezentat planul urbanistic general, strategia de dezvoltare socio-economică a orașului Cahul și a satelor menționate, studiile de fezabilitate și proiectele de execuție existente (inclusiv hărți, scheme ș.a.). Totodată, s-a discutat despre crearea grupului de lucru pe proiect care va facilita procesul de elaborare a studiului de fezabilitate (SF), care urmează a fi finalizat pînă la sfîrșitul anului curent.

Echipa de experți GIZ, a vizitat Stația de Captare, Stația de tratare și Stația de Pompare a Apelor Uzate, Stația Principala de Pompare a Apelor Uzate precum și Stația de Epurare din orașul Cahul.

În urma ședinței, experții GIZ au întreprins o vizită de lucru la sediul ÎM "Apă Canal" Cahul, unde s-au documentat asupra condiţiilor tehnice a infrastructurii de alimentare cu apă şi de canalizare şi investiţiilor efectuate de-a lungul anilor. La fel experții, au întreprins o vizită în satele implicate în CPP, pentru a se familiariza cu relieful terenului comunei Manta (care include satele Pașcani și Manta), s.Crihana Veche, Roșu și s. Cotihana .

Amintim că în cadrul atelierului nr.7 al grupului de lucru regional sectorial din 19 martie curent, a fost prezentată decizia Comisiei Interministeriale în cadrul căreia au fost selectate două Concepte de Proiecte Posibile din regiunea sud pentru raioanele Cahul și Leova, care ulterior urmează a fi dezvoltate în Concepte de Proiecte Viabile.

Reiterăm că aceste activități au loc cu sprijinul Uniunii Europene și Guvernului Suediei.