24,
Septembrie 2023
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva

Noutăţi

ANUNȚ ANGAJARE! 07/09/2023  ANUNȚ ANGAJARE!
De câtă apă are nevoie o persoană pe zi? Și de ce nu ar trebui abuzat lichidul? 22/04/2023  De câtă apă are nevoie o persoană pe zi? Și de ce nu ar trebui abuzat lichidul?
Echipa  S.A. \"Apă-Canal Cahul\" 20/04/2023  Echipa S.A. \"Apă-Canal Cahul\"
Echipa S.A. "Apă-Canal Cahul", lucrează la locul avariei create între Stația de Pompare nr. 2 și oraș (apeductul cu D-500)
Rezultatele Concursului pentru ocuparea funcției de director al S.A. Apă-Canal Cahul 12/07/2022  Rezultatele Concursului pentru ocuparea funcției de director al S.A. Apă-Canal Cahul
Comisia de concurs anunță lista persoanelor admise la probele de concurs pentru ocuparea funcției de director al SA ,,Apă Canal Cahul” 21/06/2022  Comisia de concurs anunță lista persoanelor admise la probele de concurs pentru ocuparea funcției de director al SA ,,Apă Canal Cahul”
Consiliul de administrație al Societății pe Acțiuni ”Apă-Canal Cahul” anunță concurs pentru ocuparea funcției de director al S.A.”Apă-Canal Cahul”. 18/05/2022  Consiliul de administrație al Societății pe Acțiuni ”Apă-Canal Cahul” anunță concurs pentru ocuparea funcției de director al S.A.”Apă-Canal Cahul”.
Proiectul de Alimentare cu Apă și Canalizare Cahul. 28/04/2022  Proiectul de Alimentare cu Apă și Canalizare Cahul.
Invitație la Licitația pentru Contractul Nr.1 Rețele Urbane de Alimentare cu Apă și Canalizare Cahul. 01/02/2022  Invitație la Licitația pentru Contractul Nr.1 Rețele Urbane de Alimentare cu Apă și Canalizare Cahul.
La mulți ani Cahul!!! 31/12/2021  La mulți ani Cahul!!!
S.A. „Apă-Canal Cahul” angajează conducător auto, categoria B, C, E. 27/12/2021  S.A. „Apă-Canal Cahul” angajează conducător auto, categoria B, C, E.
Sărbători fericite! 25/12/2021  Sărbători fericite!
Cu ocazia Hramului municipiului Cahul,  S.A. ``Apă-Canal Cahul`` cu  deosebită onoare și plăcere Vă urează, La Mulți Ani Binecuvântați, cu dragoste și căldură în suflet. 21/11/2021  Cu ocazia Hramului municipiului Cahul, S.A. ``Apă-Canal Cahul`` cu deosebită onoare și plăcere Vă urează, La Mulți Ani Binecuvântați, cu dragoste și căldură în suflet.
Stimați consumatori S.A..”Apă-Canal Cahul” 05/11/2021  Stimați consumatori S.A..”Apă-Canal Cahul”
Starea actuală a procedurilor de Licitație pentru Proiectul de Alimentare cu Apă și Canalizare Cahul. 05/11/2021  Starea actuală a procedurilor de Licitație pentru Proiectul de Alimentare cu Apă și Canalizare Cahul.
Conectare la apă și canalizare Cahul. 27/07/2021  Conectare la apă și canalizare Cahul.
Implementarea proiectului pilot in orașul Cahul 21/07/2021  Implementarea proiectului pilot in orașul Cahul
Protejați rețeaua de canalizare! 21/07/2021  Protejați rețeaua de canalizare!
Vizita de tender pentru participanții la licitația: Contractul Nr.1 Rețele Urbane de Alimentare cu Apă și Canalizare Cahul. 15/06/2021  Vizita de tender pentru participanții la licitația: Contractul Nr.1 Rețele Urbane de Alimentare cu Apă și Canalizare Cahul.
Cursul de instruire 03/03/2020  Cursul de instruire
Modulul: Standardele naționale de contabilitate şi Planul general de conturi contabile: prevederi noi şi modul de aplicare. (03 – 05 martie 2020)
Cursul de instruire 28/01/2020  Cursul de instruire
” Particularităţile întocmirii situaţiilor financiare anuale şi a Declaraţiei cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2019. Aplicarea legislaţiei fiscale în anul 2020.” (ianuarie - februarie 2020)
Elveția abordează problemele legate de apă de peste 30 de ani, inclusiv aspecte sociale, de mediu, economie, guvernare, promovare a inovației și tehnologiei, transferul de cunoștințe și dialogul politic. 17/09/2019  Elveția abordează problemele legate de apă de peste 30 de ani, inclusiv aspecte sociale, de mediu, economie, guvernare, promovare a inovației și tehnologiei, transferul de cunoștințe și dialogul politic.
Recent, Elveția a lansat și o inițiativă internațională numită „Pacea albastră”, folosind tematica apei ca mijloc de promovare a păcii. Dacă dorim ca astfel de inițiative să aibă succes, avem nevoie de cetățeni implicați. Experiența noastră arată că infrastructura este mai durabilă dacă autoritățile locale și cetățenii lucrează împreună”. Declarația a fost făcută de Caroline Tissot, directoarea Biroului de cooperare al Elveției la Conferința Națională „Proiecte de dezvoltare a infrastructurii de apă și canalizare. Experiența obținută și lecții învățate”.
La data de 13 august sa organizat \"Cafenea Publică\" în satul Hutulu, com. Lebedenco 13/08/2019  La data de 13 august sa organizat \"Cafenea Publică\" în satul Hutulu, com. Lebedenco
la care au fost prezenți locuitori din întreaga comună, reprezentantul SA "APĂ-CANAL", Cahul dl Ghețivu Gheorghe și primarul comunei.
Schimb de experiență 29/06/2019  Schimb de experiență
în domeniul managementului energetic şi automatizarea proceselor în sistemele de alimentare cu apă şi de canalizare
Schimb de experiență 22/04/2019  Schimb de experiență
în domeniul managementului și exploatării stațiilor de pompare a apei potabile și apelor uzate. Centrul de Instruire din cadrul SC Apavital SA, Iași, România (14 – 17.04.2019)
Zi plină de activități în raionul Cahul 11/04/2019  Zi plină de activități în raionul Cahul
. Recepția la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului "Conectarea caselor individuale la sistemul centralizat de canalizare din s. Roșu, r. Cahul”, finanțat din sursele Guvernului României și contribuției locale, 2. Vizita de monitorizare în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I", realizat cu suportul financiar acordat de Guvernul Elveției și contribuția comunităților beneficiare. 3. Discuții cu cetățenii com. Lebedenco, care pînă la finele lunii iunie vor beneficia de acces la apă potabilă de calitate.
Vizita de monitorizare din 05.03.2019 în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I\\\" 05/03/2019  Vizita de monitorizare din 05.03.2019 în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I\\\"
implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud în comun cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), realizat cu suportul financiar acordat de Guvernul Elveției și contribuția comunităților beneficiare.
Cursul de instruire 19/02/2019  Cursul de instruire
”Particularităţile întocmirii situaţiilor financiare anuale şi a Declaraţiei cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2018. Aplicarea legislaţiei fiscale în anul 2019.”
Vizita de monitorizare din 18.02.2019 în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ 18/02/2019  Vizita de monitorizare din 18.02.2019 în cadrul proiectului „Construcția apeductului magistral Cahul-Lebedenco-Pelinei-Găvănoasa-Vulcănești-Alexandru Ioan Cuza și a rețelelor interioare în comunele Lebedenco, Pelinei, Găvănoasa. Etapa I\\\\\\\\\\\\\\\\\\\
implementat de către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud în comun cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), realizat cu suportul financiar acordat de Guvernul Elveției și contribuția comunităților beneficiare.
Acordarea asistenței operatorului SA „Apă-Canal Cahul” 08/10/2018  Acordarea asistenței operatorului SA „Apă-Canal Cahul”
În perioada 3-5 octombrie, 4 experți naționali și internaționali au efectuat o vizită în raionul Cahul. Scopul acesteia a fost acordarea asistenței operatorului SA „Apă-Canal Cahul” în implementarea Planului de Dezvoltare a Capacităților elaborat în 2017. Consolidarea capacităților operatorului este susținută de Agenția de Coperare Internațională a Germaniei GIZ în cadrul proiectului ”Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”.
Agenția de Dezvoltare Regională Sud a deschis ofertele de licitație depuse de agenții economici interesați de construcţia apeductului magistral Cahul – Lebedenco – Pelinei – Gavanoasa – Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul (etapa I). 15/08/2018  Agenția de Dezvoltare Regională Sud a deschis ofertele de licitație depuse de agenții economici interesați de construcţia apeductului magistral Cahul – Lebedenco – Pelinei – Gavanoasa – Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul (etapa I).
Astăzi, 15 august 2018, Agenția de Dezvoltare Regională Sud a deschis ofertele de licitație depuse de agenții economici interesați de construcţia apeductului magistral Cahul – Lebedenco – Pelinei – Gavanoasa – Alexandru Ioan Cuza din raionul Cahul (etapa I). Măsura investițională în cauză este finanțată, la etapa I, din fondurile Agenției de Dezvoltare Elvețiene (SDC) / 2,2 mln Euro prin intermediul GIZ în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova (MSPL)". În urma implementării etapei I urmează a fi construite cca 11 km de rețea de apeduct – magistrală și cca 25 km de rețele interioare de apeduct pentru localitățile Lebedenco, Hutulu și Ursoaia, din care vor beneficia de acces la sursa de apă potabilă de calitate cca. 2665 locuitori.
Cum putem reduce consumul de apă potabilă 06/08/2018  Cum putem reduce consumul de apă potabilă
Consumul normal de apă potabilă înregistrat lunar într-o gospodărie se situează în jurul valorii de 5 mc/persoană (5000 litri/persoană), adică aproximativ 170 de litri/zi pentru fiecare membru al familiei. Puteţi însă reduce consumul de apă de la robinet dacă respectaţi câteva reguli simple de economisire a apei: - faceţi duş şi nu baie şi puteţi reduce consumul cu până la 80%! - reparaţi obiectele sanitare stricate! Un robinet care picură consumă aproximativ 17 litri/zi, iar o toaletă, aproximativ 40 de litri de apă potabilă pe zi! - nu lăsaţi apa să curgă atunci când vă spălaţi pe dinţi sau când spălaţi vasele! - o treime din apa utilizată în gospodărie este pentru toaletă; achiziţionaţi rezervoare WC cu funcţionare economică pentru a reduce consumul de apă! - folosiţi programul economic al maşinii de spălat atunci când articolele de îmbrăcăminte nu sunt prea murdare!
Tarife noi pentru apă și canalizare aprobate de ANRE 29/09/2017  Tarife noi pentru apă și canalizare aprobate de ANRE
Ieri, 29 septembrie 2017, de către ANRE au fost aprobate noile tarife pentru serviciile de alimentare cu apă potabilă și de canalizare, prestate de către SA ”Apă-Canal” Cahul. Astfel tariful mediu a fost majorat cu 15%, de la 21,21 lei la 24,40 lei pentru un m3.
 Prezentarea draft-ului Planului de dezvoltare  a capacităților operatorului 07/09/2017   Prezentarea draft-ului Planului de dezvoltare a capacităților operatorului
Vizită de studiu în or. Nisporeni 10/08/2017  Vizită de studiu în or. Nisporeni
La data de 09 august 2017, o delegație formată din reprezentanții SA ”Apă-Canal” Cahul și APL, a efectuat o vizită de studiu în or. Nisporeni, finanțată cu suportul Agenției de cooperare internațională a Germaniei GIZ.
Inaugurarea Stației de tratare a apei potabile din or. Cahul 16/06/2017  Inaugurarea Stației de tratare a apei potabile din or. Cahul
La 15 iunie 2017, a avut loc inaugurarea Stației de tratare a apei potabile din orașul Cahul și a Sistemului de canalizare din satul Roșu.
Recepția finală a lucrărilor de Reabilitare a Stației de tratare a apei potabile. 05/05/2017  Recepția finală a lucrărilor de Reabilitare a Stației de tratare a apei potabile.
Ieri, pe data de 4 mai 2017, a avut loc recepția finală a lucrărilor de Reabilitare a Stației de tratare a apei potabile din or. Cahul.
Prezentarea draft-ului studiului de fezabilitate. 01/02/2017  Prezentarea draft-ului studiului de fezabilitate.
Ieri, 31 ianuarie 2017, în incinta Consiliului raional Cahul a avut loc atelierul de lucru privind prezentarea draft-ului studiului de fezabilitate Aprovizionarea cu apă și canalizare în raionul Cahul.
Vizită de studiu organizată de către CALM la sediul I.M Apa-Canal Cahul 02/12/2016  Vizită de studiu organizată de către CALM la sediul I.M Apa-Canal Cahul
La data de 1 decembrie în cadrul unei vizite de studiu organizată de către CALM, finanțată de către GIZ, participanții, reprezentanții APL de nivelul I și ai întreprinderilor de alimentare cu apă din nordul și centrul RM, au vizitat sediul ÎM ”Apă-Canal” Cahul și Stația de tratare a apei potabile din or. Cahul
Recepție la terminarea lucrărilor de reabilitare a stației de tratare a apei 20/10/2016  Recepție la terminarea lucrărilor de reabilitare a stației de tratare a apei
Recepție la terminarea lucrărilor în cadrul proiectului ”Reabilitarea stației de tratare a apei potabile din or. Cahul”
Ședința Comunității Practicienilor din sectorul de apă și sanitație 03/10/2016  Ședința Comunității Practicienilor din sectorul de apă și sanitație
Ședința Comunității Practicienilor din sectorul de apă și sanitație
Ședinţa Comitetul Director Local pentru monitorizarea Proiectului-pilot \"Modernizarea serviciilor publice local\" 30/06/2016  Ședinţa Comitetul Director Local pentru monitorizarea Proiectului-pilot \"Modernizarea serviciilor publice local\"
Pe data de 28 iunie, în incinta Primăriei orașului Cahul, a avut loc şedinţa Comitetul Director Local pentru monitorizarea Proiectului-pilot "Modernizarea serviciilor publice locale în sectorul aprovizionării cu apă și canalizare pentru raionul Cahul"(MSPL AAC).
Întâlnire cu reprezentanții băncii KFW la sediul I.M Apa-Canal Cahul 22/06/2016  Întâlnire cu reprezentanții băncii KFW la sediul I.M Apa-Canal Cahul
Ieri, 21.06.16, la sediul ÎM ”Apă-Canal” Cahul a avut loc o întîlnire cu reprezentanții Băncii Germane KFW și a companiei Posch & Partner care elaborează studiul de fezabilitate cu privire la aprovizionarea cu apă potabilă și canalizare a orașului Cahul și a localităților limitrofe, inclusiv satul Cotihana.
Promovarea modului sănătos de viață - Spartachiada 2016 26/05/2016  Promovarea modului sănătos de viață - Spartachiada 2016
În perioada 20-22 mai, Federaţia Sindicatelor Lucrătorilor din Sfera Deservirii Sociale şi Producerii de Mărfuri „Sindindcomservice” a organizat cea de-a XVI-a ediţie anuală a spartachiadei ramurale, cu scopul afirmării unui mod sănătos de viaţă în colectivele de muncă, atragerea membrilor de sindicat în cultura fizică şi sport, propagarea exerciţiilor fizice drept mijloc de fortificare a sănătăţii şi profilaxie a bolilor.
Zilele Europei la Cahul 19/05/2016  Zilele Europei la Cahul
Evenimentul a culminat cu o vizită de studiu la proiectul ”Reabilitarea stației de tartare a apei potabile din or. Cahul” aflat în derulare, beneficiar fiind Primăria or. Cahul finanțat de către Agenția Internațională de Cooperare a Germaniei GIZ.
Demararea lucrărilor la Stația de tratare a apei potabile 18/02/2016  Demararea lucrărilor la Stația de tratare a apei potabile
La data de 12 februarie anul curent au început lucrările de construcție în cadrul proiectului ”Reabilitarea stației de tartare a apei potabile în or. Cahul.
Lansarea proiectului: Aprovizionarea cu apă şi canalizare în sudul Moldovei 29/01/2016  Lansarea proiectului: Aprovizionarea cu apă şi canalizare în sudul Moldovei
Pe data de 28.01.2016, în incinta Consiliului raional Cahul, a avut loc lansarea proiectului „Aprovizionarea cu apă şi canalizare în sudul Moldovei”.
Comunicat informativ 28/01/2016  Comunicat informativ
La data de 25 ianuarie 2016, a avut loc prima şedinţă de discuţii a grupului de lucru cu privire la implimentarea proiectului „Reabilitarea staţiei de tratare a apei potabile din oraşul Cahul”
COOPERAREA INTERCOMUNITARĂ LA CAHUL 10/11/2015  COOPERAREA INTERCOMUNITARĂ LA CAHUL
Vizită de studiu la ÎM ”Apă-Canal” Cahul 29/10/2015  Vizită de studiu la ÎM ”Apă-Canal” Cahul
Pe data de 27 octombrie în incinta Consiliului Raional Cahul a avut loc un atelier de lucru, organizat în cadrul Vizitei de studiu a operatorilor de servicii de alimentare cu apă și de canalizare din RM la obiectele din orașul Cahul și ale județului și municipiului Iași, România, desfășurată în perioada: 27-29 octombrie 2015
Este oare necesară sistarea apei de 2 ori pe an? 23/10/2015  Este oare necesară sistarea apei de 2 ori pe an?
Sistarea programată a apei este necesară pentru a elimina depunerile pe rețea, prin dezinfectarea cu o doză mare de clor și din motivul executării unor lucrări de reparație planificate sau care nu pot fi efectuate fără sistarea apei.
Atelier de instruire cu privire la planificarea afacerii pentru operatorii serviciilor de apă 30/09/2015  Atelier de instruire cu privire la planificarea afacerii pentru operatorii serviciilor de apă
Pe data de 28 septembrie, în incinta sălii de ședințe a SA Apa-Canal Chișinău, a fost organizată de către Asociația întreprinderilor de AAC AMAC, ultimul atelier din cardul proiectului privind planificarea afacerii și eficiența comercială, la care a luat parte și IM Apa-Canal Cahul.
Î.M. Apa-Canal Cahul i s-a acordat licența de activitate 11/09/2015  Î.M. Apa-Canal Cahul i s-a acordat licența de activitate
Î.M. Apa-Canal Cahul a obținut licența de activitate din partea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică
Ședință în domeniul eficienței comerciale a întreprinderilor de AAC 11/09/2015  Ședință în domeniul eficienței comerciale a întreprinderilor de AAC
Pe data de 08.09.2015, la sediul Î.M. Apa-Canal Cahul, a fost organizată o ședință în domeniul eficienței comerciale a întreprinderilor de AAC
Informații utile despre pierderile de apă 04/09/2015  Informații utile despre pierderile de apă
Pierderi de apă, informație utilă
Stimați parteneri, clienți, colegi și  lucrători ai ÎM ”Apă-Canal” Cahul 10/04/2015  Stimați parteneri, clienți, colegi și lucrători ai ÎM ”Apă-Canal” Cahul
Studiu de fezabilitate în cadrul proiectului <Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare> 10/04/2015  Studiu de fezabilitate în cadrul proiectului <Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare>
Ședință de lucru privind lansarea procesului de elaborare a studiului de fezabilitate a proiectului "Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în orașul Cahul prin extindere, reabilitare și regionalizare continuă"
Atelier de instruire cu privire la planificarea afacerii pentru operatorii serviciilor de apă 07/04/2015  Atelier de instruire cu privire la planificarea afacerii pentru operatorii serviciilor de apă
Cel de al doilea atelier de instruire, organizat de AMAC, cu privire la planificarea afacerii pentru operatorii serviciilor de apă
Vizită de lucru a reprezentanților proiectului GWOPA din Olanda 06/04/2015  Vizită de lucru a reprezentanților proiectului GWOPA din Olanda
Pe data de 01 aprilie anul curent la ÎM ”Apa-Canal” Cahul în vizită de lucru au venit reprezentanții proiectului GWOPA din Olanda. Scopul vizitei a fost informarea despre activitatea întreprinderii, infrastructura acesteia
Decizia Consiliului orășenesc din 25.03.2015 31/03/2015  Decizia Consiliului orășenesc din 25.03.2015
Decizia Consiliului orășenesc din 25.03.2015, cu privire la aprobarea noilor tarife
Training-uri cu privire la majorarea eficienței comerciale a întreprinderii 17/03/2015  Training-uri cu privire la majorarea eficienței comerciale a întreprinderii
Pe data de 09-10 martie în incinta Universității tehnice a RM au fost organizate de către Direcția executivă a AMAC training-uri cu privire la majorarea eficienței comerciale a întreprinderii și elaborarea sau actualizarea business planului. Pentru participare la cursuri au fost selectate cele mai bune 8 întreprinderi de prestare a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare din RM, printre care și ÎM Apa-Canal Cahul