Luni 22,
Iulie 2019
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva
ştiaţi că...
Un robinet care picură pierde zilnic 180 litri de apă iar timp de un an provoacă scurgeri de peste 67000 litri de apă?

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud
Asociația “Moldova Apă-Canal”


Acasă   ›   Pagina copiilor   ›   Info utile:

Info utile

Apa de la robinet: este apa purificata si tratata chimic inainte de a ajunge in fiecare casa printr-o retea de conducte. Calitatea sursei din care este preluata si metodele de purificare dure ii reduc mult din calitatile naturale specifice iar parcursul ei pana la consumator prin sistemul de conducte ii altereaza semnificativ puritatea. 

5 categorii de apa de baut 
  • apa de la robinet
  • apa de izvor
  • apa minerala naturala
  • apa carbogazoasa
  • apa purificata / distilata
 Apa de izvor: atunci cand izvoraste dintr-o zona curata, in care mediul subteran nu este impurificat, este suficient filtrata pentru a o face potabila dar este sensibila la modificari de clima si poluare la suprafata. In special pentru apele de ses sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotriva, secetoase, afecteaza in mare masura continutul de minerale si microorganisme, uneori apa pierzandu-si potabilitatea.

Apa minerala naturala: apa minerala naturala provine dintr-o sursa ce a fost supusa unor teste de calitate stricte, prevazute prin lege. Spre deosebire de simpla apa de izvor, o apa minerala de calitate este obtinuta prin foraje la mare adancime care ii asigura stabilitatea, temperatura si continutul de saruri minerale constante, indiferent de conditiile climaterice de la suprafata.

Mai mult, daca apa minerala este extrasa dintr-o zona declarata rezervatie naturala, straturile minerale subterane ce ii asigura filtrarea vor fi mentinute in cea mai buna stare, asigurand o protectie eficienta impotriva oricarei contaminari microbiologice.

Apa minerala naturala este practic apa pura, netratata, cu exceptia eliminarii elementelor instabile si adaugarea de dioxid de carbon natural. Ea ajunge la consumator intacta, cu toate calitatile sale naturale. Adaosul de dioxid de carbon natural extras din acelasi spatiu natural ca si apa ii asigura inca o data integritatea. Pentru prepararea lapelui pentru bebelusi multi pediatri recomanda apa minerala microbiologic pura.