Luni 25,
Septembrie 2023
Pagina oficială a companiei Apă-Canal Cahul

Sondaj de opinie
Sunteti multumiti de serviciile prestate de intreprinderea noastra?
Trimite
Arhiva
ştiaţi că...
Un robinet care picură pierde zilnic 180 litri de apă iar timp de un an provoacă scurgeri de peste 67000 litri de apă?

Agentia de Dezvoltare Regionala Sud
Asociația “Moldova Apă-Canal”
Aprovizionare cu Apă și Canalizare în raionul Cahul
World Water Day


Acasă   ›   Pagina copiilor   ›   Educaţie:

Educaţie

Apa, esentiala pentru sanatatea copilului tau!
Apa este, fara doar si poate, esentiala in dezvoltarea, hidratarea si cresterea armonioasa a bebelusului tau. De alfel, reprezinta si componenta majoritara a corpului copilului, mai exact 75% din greutatea sa in primul an de viata. Prin urmare, este foarte important sa ii dai copilului sa bea apa in mod regulat.


De retinut:
Doua treimi din greutatea corpului nostru este apa: ea se gaseste in cantitate de 70% in tesuturile corpului, 80% in sange, 90% in alcatuirea creierului. Functiile vitale ale organismului sunt posibile doar in prezenta acesteia. Omul pierde zilnic prin transpiratie si secretii ale corpului 2,5 litri de apa, apa care trebuie inlocuita. Cu toate acestea noi nu avem obisnuinta de a bea multa apa, consumand mai putin de 4 pahare pe zi, ceea ce in timp duce la probleme de sanatate. Zilnic trebuie sa consumam cel putin 1,5- 2 litri, chiar daca nu avem senzatia de sete.

Regula este ca pentru fiecare 30 de kg greutate ar trebui sa consumam cate 1 l de apa. (de exemplu: o persoana care cantareste 90 de kg ar trebui sa bea 3 litri de apa zilnic).

Trebuie stiut ca o cantitate suficienta de apa in organism:
-asigura o buna digestie, functionarea optima a rinichilor si ficatului;
-elimina toxinele si previne constipatia;
-impiedica depunerea grasimilor;
-inlatura edemele si problemele de retentie a fluidelor;
-ajuta la mentinerea tonusului muscular;

Apa nu se bea deloc in timpul mesei, deoarece incetineste digestia. Ea trebuie consumata cu maxim 30 de min. inainte de masa si la o jumatate de ora dupa masa. Se bea la temperatura camerei, pentru a nu afecta mucoasa stomacului. Cel mai bine e sa consumam apa plata sau filtrata, nu minerala sau de la robinet.